Shoptrader biedt via de paypal_express betaalmodule de mogelijkheid om betalingen te accepteren via PayPal. Om deze module te kunnen gebruiken dient de add-on Paypal Express te worden aangevraagd. Na activatie van de add-on vind je onder Addons > Paypal Express een configuratiepagina waar je de benodigde gegevens kunt ingeven. Het gaat hier om een gebruikersnaam, wachtwoord en een handtekening.

Je kunt de benodigde  gegevens als volgt verkrijgen van PayPal:

• Log in op je PayPal Business-account.
  • Ga naar Account Settings
  • Ga naar Api Access
  • Ga naar NVP/SOAP API Integration (Classic) en klik op Api Credentials
  • Selecteer Request an API signature en klik op Agree and Submit
  • Noteer de API Username, API Password en Signature
  • Klik op Done

Ga vervolgens naar de backoffice van je shop om de benodigde gegevens in te vullen:

• Ga naar de backoffice van je shop
  • Ga naar Addons > Betaalmodules > Paypal Express
  • Vul de API Username, API Password en Signature in
  • Klik op Opslaan

Voor het doen van een test betaling kan test mode worden aangezet. Om echte betalingen te kunnen ontvangen moet test mode logischerwijs worden uitgezet. Voor verdere informatie m.b.t. het instellen van betaalmodules verwijzen wij door naar deze kennisbankartikelen: