Shoptrader biedt een groot aantal betaalmogelijkheden aan in de vorm van betaalmodules. De volgende providers worden ondersteund:

• Shoptrader Payments (Pay.nl)
  • Multisafepay
  • Mollie
  • Sisow
  • iDEAL
  • Paypal Express
  • Overboeken per bank
  • Contant

Betaalproviders kunnen actief worden gemaakt door het aanvragen van de gelijknamige add-ons. De add-ons vind je in de backoffice onder de groene add-ons knop aan de bovenkant van het scherm. Na het activeren van de gewenste add-on vind je onder het kopje Add-ons een betaalprovider instelpagina. Op deze instelpagina kun je de (api) gegevens plaatsen die nodig zijn voor een koppeling met de gekozen provider. Deze gegevens ontvang je van de betaalprovider.

Na het activeren van de add-on wordt een serie betaalmodules actief. Deze modules vind je onder Modules > Betaalmodules. Voorbeelden zijn paynl_ideal, paynl_paypal, multisafepay_ideal en sisow_ideal. Iedere individuele betaalmodule kan worden geactiveerd of gedeactiveerd, van een eigen naam worden voorzien en van een optioneel minimum- en maximumbedrag. Met dat laatste maak je de betaalmodule alleen toegankelijk wanneer de orderwaarde binnen bepaalde marges valt.

Om daadwerkelijk betalingen te kunnen verrichten is het essentieel om de modules te koppelen aan één of meerdere verzendmodules. Zie voor hoe je dit doet onze uitleg hiervoor in ons kennisbankartikel: Betaalmethodes koppelen aan verzendmodules

Shoptrader biedt met Shoptrader Payments in samenwerking met Pay.nl een goed en betaalbaar betaalplatform aan. Via Shoptrader Payments bied je in een handomdraai de meest gebruikte betaalmethodes aan zoals iDEAL, BanContact, SofortBanking, MyBank, Paypal, enzovoorts. Shoptrader Payments is gratis te gebruiken m.u.v. transactiekosten. Wil je creditcards accepteren? Dat is ook mogelijk tegen een kleine vergoeding. Zie onze Shoptrader Payments pagina voor een overzicht van tarieven: https://www.shoptrader.nl/shoptrader-payments.html

Je vraagt Shoptrader Payments makkelijk aan via de desbetreffende add-on pagina onder de groene add-ons knop in de backoffice van jouw webshop. Onze supportafdeling neemt z.s.m. contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.