Omgeving instellen

1. Maak een account aan op tawk.to
  2. Log in op het dashboard van tawk.to
  3. Maak een nieuw 'Property' aan. Tijdens het aanmaken van het nieuwe property kan je een 'Widget Code' kopiëren, kopieer deze.
    (Als je al een Property heb aangemaakt, ga dan naar "Administratie (tandwiel) > Chat Widget > Widget Code", kopieer de widget code)
  4. Pak het profiel ID uit je unieke code. Hieronder een voorbeeld van de 'Widget Code'. Waar je ID komt te staan is aangegeven in geel.
  5. Activeer de add-on in de backoffice en plaats jouw unieke ID (meer informatie onderaan dit artikel).

Voorbeeld Widget Code van tawk.to :

<!--Start of Tawk.to Script-->

<script type="text/javascript">

var Tawk_API=Tawk_API||{}, Tawk_LoadStart=new Date();

(function(){

var s1=document.createElement("script"),s0=document.getElementsByTagName("script")[0];

s1.async=true;

s1.src='https://embed.tawk.to/6758d6e7610a49b24762/1fe45ocb0';

s1.charset='UTF-8';

s1.setAttribute('crossorigin','*');

s0.parentNode.insertBefore(s1,s0);

})();

</script>

<!--End of Tawk.to Script-->

Pas de livechat-widget aan die op uw site wordt weergegeven.

U kunt de kleuren, de grootte van de widget en de positie van de widget aanpassen door in te loggen op het tawk.to-dashboard en vervolgens op "Administratie (tandwiel) > Vormgeving van widget > Geavanceerd".

Configuratie

Voordat je de add-on kunt gebruiken moet je deze eerst activeren in je webshop backoffice. Dat doe je door in je backoffice, bovenaan, op "Add-ons" te klikken. In het overzicht van alle add-ons kies je voor de Tawk add-on. Op het volgende scherm kun je rechts onderin je naam invullen en op "Activeren" klikken.

De configuratie van deze add-on kun je doen door in je backoffice naar Add-ons te gaan in je linkermenu en dan te kiezen voor Tawk chat. Je kunt hier de Tawk chat widget activeren en de Profiel Id toevoegen.