Wat is verificatie?

Met Google-verificatie kun je het eigendom van een domein verifiëren, zodat je dit domein kunt gebruiken in de tools van Google Search Console. Deze tools geven je toegang tot Google-zoekgegevens en stellen je in staat om je sitemap in te dienen, zodat je site wordt geïndexeerd in de zoekresultaten van Google. Voor meer informatie kun je terecht op: https://support.google.com/webmasters/answer/9008080?hl=nl

Instellen van verificatie

Shoptrader biedt standaard ondersteuning voor Google Merchant Center. Daarom hoef je geen HTML-code te plaatsen, zoals in de documentatie van Google wordt beschreven. Je stelt Google-verificatie als volgt in:

• Navigeer naar Configuratie > Algemeen > Zoekmachine & Maps > Google verificatie.
  • Voer de verificatiecode in, niet de HTML-code. Als de voorgestelde code is:
    <meta name="google-site-verification" content="ycrSoEh_8L2hxDXA31IsfbPu8iEky9xdnZBjRxVx" />

Voer dan het volgende in:

ycrSoEh_8L2hxDXA31IsfbPu8iEky9xdnZBjRxVx

• Klik op de knop Opslaan om de verificatiecode op te slaan.

• De HTML-code wordt dan automatisch geplaatst.