Wat is verificatie?

Met Google-verificatie verifieer je het eigendom van een domein, zodat je dat domein in de tools van Google Search Console kunt gebruiken. Deze tools geven je toegang tot Google zoekgegevens en stellen je in staat je sitemap in te dienen zodat je site wordt geïndexeerd in de zoekresultaten van Google. Voor meer uitleg zie: https://support.google.com/webmasters/answer/9008080?hl=nl

Instellen van verificatie

Shoptrader heeft standaard ondersteuning voor Google Merchant Center ingebouwd. Je hoeft dus niet zelf een HTML-code te plaatsen zoals Google dat in hun documentatie stelt.

• Ga naar Configuratie > Algemeen > Zoekmachine & Maps > Google verificatie.
  • Vul de verificatie code in, dus niet de HTML-code.  Als de voorgestelde code is:
    <meta name="google-site-verification" content="ycrSoEh_8L2hxDXs3wA31IsfbPu8iEky9xdnZBjRxVx" />

Vul dan dit in:

ycrSoEh_8L2hxDXs3wA31IsfbPu8iEky9xdnZBjRxVx

• Druk op de Opslaan knop om de verificatiecode op te slaan.

• De HTML-code wordt nu geplaatst.