Shoptrader biedt de mogelijkheid voor het onderhouden van een blog middels de 'Blog met reacties' add-on. De add-on activeert het onderdeel www.domein.nl/blog/ waarop de blog zichtbaar wordt. Blog artikelen kunnen worden toegevoegd via de daartoe behorende editor die te vinden is onder Add-ons > Blog met Reacties.

Blog artikelen aanmaken

• Ga naar Add-ons > Blog met Reacties
  • Klik op de knop 'Nieuw blogartikel'
  • Vul de titel van de blog, de auteur en de blog contents in.
  • Voor de blog contents kan er gebruik worden gemaakt van opmaak, afbeeldingen, tabellen, enzovoorts.
  • De blog url kan leeg worden gelaten. Bij het opslaan van het blogartikel wordt er dan een zogenoemde slug van de naam gemaakt. Is de naam van het blog artikel 'Dit is een blogartikel' dan wordt de slug 'dit-is-een-blogartikel'.
  • Kies bij status 'online' om het artikel te publiceren. Kies offline om het artikel in concept te laten.
  • Klik op opslaan.
  • Het blogartikel is nu bijvoorbeeld te vinden onder www.domein.nl/blog/dit-is-een-blogartikel.

Blogartikelen bewerken

• Ga naar Add-ons > Blog met Reacties
  • Ga naar het onderdeel Blog artikelen
  • Zoek het blogartikel op en klik op het bewerken icoontje

Blogartikelen verwijderen

• Ga naar Add-ons > Blog met Reacties
  • Ga naar het onderdeel Blog artikelen
  • Klik op het rode kruis icoon naast het artikel dat je wilt verwijderen
  • Klik op opslaan

Blogartikelen online/offline zetten

Het is mogelijk om in één keer meerdere blogartikelen online (gepubliceerd) of offline (concept) te zetten via het blogoverzicht. Kies bij het onderdeel Blog artikelen bij de gewenste blogartikelen 'online' of 'offline' en klik op opslaan. Op dezelfde manier kan de titel en de auteur worden aangepast.

Tags toevoegen

Het is mogelijk om één of meerdere tags toe te voegen aan een blogartikel. Deze tags zijn zichtbaar in een zogenoemde tagcloud op de blogoverzichtspagina en zijn aldaar ook aanklikbaar. Ook worden de tags onder het blogartikel getoond om op die manier naar soortgelijke blogs te kunnen linken.

Om een tag toe te kunnen voegen moet die tag eerst worden gemaakt. Dit kan onder Add-ons > Blog met Reacties:

• Ga naar het onderdeel blog tags
  • Klik eventueel op het groene plus icoontje om een nieuwe regel toe te voegen
  • Vul de naam van de tag in
  • Klik op opslaan

Daarna kan de tag worden toegevoegd aan het blogartikel:

• Bewerk een blog artikel
  • Ga naar het onderdeel tags
  • Klik eventueel op het groene plus icoontje om een nieuwe regel toe te voegen
  • Selecteer in de lijst één van de eerder aangemaakte tags
  • Klik op opslaan

Blog reacties

Klanten kunnen desgewenst reacties plaatsen op blogartikelen. Deze optie is aan of uit te zetten via de optie Reacties inschakelen. Reacties kunnen worden ingezien via het blogartikel bewerkscherm in het tabblad Reacties. Eventuele ongewenste reacties kunnen worden verwijderd.