Producten exporteren/importeren

Het exporteren en importeren van uw producten is de meest efficiënte manier om je productcatalogus bij te werken.

Dit kan via backoffice > Tools > Artikelen importeren/exporteren. Voor gebruik van deze functie is het noodzaak dat je unieke artikelnummers gebruikt.

Configuratie van artikelen importeren/exporteren

Indien gewenst kun je bij het exporteren scheidingstekens laten toevoegen aan de diverse velden. Je kunt instellen welke scheidingstekens dat zijn via het instelmenu welke je bereikt via het tandwiel icoon.

Exporteren

Je kunt producten in verschillende talen exporteren in een CSV bestand. Je kunt alle velden selecteren of een selectie maken. Verder kun je aangeven van welke filtermogelijkheden je gebruik wilt maken.

Importeren

Je kunt producten importeren of bestaande producten bijwerken met behulp van een CSV bestand. Er is een voorbeeld bestand te vinden onder Tools > Artikel Import & ExportHet is verstandig om een back-up te maken van de catalogus voordat je data importeert. De back-up tool vind je onder Tools > Database back-up

Als je Excel gebruikt, sla CSV die je wilt importeren op als een komma gescheiden bestand. Als het Excel bestand als CSV (gescheiden door lijstscheidingsteken) is opgeslagen dan kan je via het instelmenu, die je bereikt via het tandwiel icoon, utf-8 encoding uitzetten.

Kolommen in de CSV bestand

Je kunt de afbeelding op bestandsnaam of het volledige afbeeldingpad specificeren in uw CSV-bestand om ze samen met je producten te importeren. Om producten in het Nederlands(nl), Engels(en), Frans (fr), Spaans (es), Italiaans (it) en Duits (de) te importeren, moet de naam van de kolommen in het volgende formaat worden gespecificeerd.

KolommenFormaat/voorbeeldExtra info
Producten, merken, leveranciersFormaat:    fieldnaam
Bijv.         purchase_price

Product beschrijving

Formaat: fieldnaam underscore taal

Bijv.        product_name_nl       product_name_en

CategorieënFormaat: fieldnaam underscore taal underscore categorie niveau
Bijv.       categories_name_nl_0        categories_name_en_0

Als je product tot een subcategorie behoort, vermeld dan zowel de bovenliggende categorie als de subcategorie.

Bijv.  categories_nl_0  categories_nl_1

Accessoires           Horloges     Het product wordt toegevoegd aan de subcategorie Horloges, maar niet aan de categorie Accessoires.

Let op: Updaten van categorieën moet handmatig gedaan worden.

Tags

Formaat: fieldnaam underscore taal

Bijv.      tags_name_nl        tags_name_en

Bij meer dan één tag, scheidt u deze met een komma.

Bijv.  tags_name_nl      tags_name_en

tags1,tags2

Opties

Formaat: Option underscore taal dubbele punt optienaam

Bijv.

article_nr        Option_nl:kleur        Option_nl:maat

11N                     Wit                         L

11N                     Zwart                     M

article_nr        Option_nl:kleur        Option_en:color

16R                     Groen                     Green

16R                      Zwart                      Black

Het product met artikelnummer 11N heeft vier opties kleur(wit, zwart) en size(L en M)

Het product met artikelnummer 16R heeft twee opties kleur(groen, zwart)

Productvarianten aanmaken die aan productopties zijn gekoppeld.

Bijv.    article_nr      Option_nl:kleur     Option_nl:maat        Option_en:color    Option_en:size    variation  variation_stock_sku

11N                Wit                     L                                    white                 L

11N                Zwart                 M                                    Black                M

11N                Zwart                 M                                                                                  Artikelnum

Fotobestanden

Het is mogelijk om artikel foto's op te nemen in het CSV bestand door het volledige pad op te geven waar het bestand kan worden gedownload. Wij ondersteunen qua download PNG en JPG. Voorbeeld:

subimage1
subimage2

Let op: Variatie(artikelnummers) is verplicht