Overzichtelijk en gemakkelijk al jouw winkels of verkoopunten tonen? Dat kan door middel van de Store locator!

De Store locator bevat zowel een adressenoverzicht als een grafische kaart. Wanneer er op een adres wordt geklikt
zie je deze locatie terug komen in de grafische kaart.

Handleiding:

Om de store locator correct in stellen lopen we via deze handleiding de benodigde stappen door. Ga in de backoffice naar: Add-ons > Store locator. Je krijgt nu een overzicht van de verschillende opties.

Bij “store locator” kan je kiezen voor de optie “aan” of “uit”. Zet deze aan als je de store locator wilt gebruiken.
Bij de “Google Maps Api Key” vul je de Api Key vanuit jouw Google account in.

Met de “store locator manager” kan je locaties toevoegen of verwijderen.

Omgeving instellen

1- Log in op uw Google Cloud-account. https://console.cloud.google.com/home

2- Selecteer of maak een Google Cloud-project.

3- API-key maken

* Ga naar de  API's en services pagina > Credentials pagina.

* Klik op de Credentials pagine, klik Create Credentials > API key.

* Het dialoogvenster toont uw nieuw gemaakte API-sleutel.

4- Schakel geolocatie en geocodering in

* Ga naar de API's & Services> Dashboard pagina> enable Apis en services

* Zoek naar Geolocation API en Geocoding API, selecteer ze in de resultatenlijst en schakel ze in.

Google API's brengen kosten in rekening voor gebruik en u moet billing inschakelen voordat u deze API's kunt gaan gebruiken.

5- Billing inschakelen:

* Ga naar de API-console.

* Selecteer een project in de projectenlijst of maak een nieuw project.

* Open het menu aan de linkerkant van de console en selecteer Billing

* Klik op enable billing.

* Als u geen billingsaccount heeft, maakt u er een aan.

* Selecteer uw locatie, vul het formulier in en klik op Verzenden.Daarna enable billing.

Configuratie

De configuratie van deze add-on kun je doen door in je backoffice naar Add-ons te gaan in je linkermenu en dan te kiezen voor Store locator. Je kunt daar onder instellingen de store locator inschakelen en de google map Api-key toevoegen.

Het toevoegen en verwijderen van winkels

Dit doe je door in de backoffice te gaan naar add-ons > store locator > tabblad Store Locator Manager.

Vervolgens zie je een overzicht met de winkels welke al zijn toegevoegd. Indien je nog geen winkels hebt toegevoegd kan je dat doen door de op de groene knop “toevoegen” te drukken.