Je kunt op 2 manieren Google Analytics koppelen. Via de directe Google Analytics koppeling of via de Google Tagmanager.

Google Analytics direct (dus niet via Tagmanager)

Dit kun je vinden in de backoffice Configuratie Algemeen, tabblad 'Zoekmachine & Maps'.

Hiervoor heb je dus een Google Analytics Universal Account voor nodig. Tegenwoordig wordt er standaard een Google Analytics 4 account aangemaakt. Een Ga4 account moet je sowieso via de Google Tagmanager koppelen.

Google Analytics via Tagmanager

Gebruik maken van Google Tag Manager kan ook. Ook hier hebben we standaard ondersteuning voor. Je activeert de tag manager via het menu Configuratie Algemeen, tabblad 'Zoekmachine & Maps'.

Het onderdeel heet 'Google Tag Manager Container ID'. Het container ID kun je aanvragen via https://tagmanager.google.com/?hl=nl#/home mocht je die nog niet hebben.  Deze dien je dus aan te maken, je Tagmanager ID in te vullen in de backoffice van Shoptrader.

Vergeet de Tag niet te publiseren binnen de Tagmanager omgeving. Om zeker te weten of de Google Tagmanager werkt kun je in Chrome de Google Tagmanager Assistant gebruiken om te kijken of de Tag aanwezig is op je webshop.

Binnen de Google Tagmanager kun je dan Google Analytics aanmaken. Maak een nieuwe Tag aan, selecteer Google Analytics (GA4).

Let op, wij bieden zelf geen ondersteuning voor instellen binnen de Google Tagmanger of Analytics omgeving. Schakel hiervoor een Online Marketing bureau of een SEO specialist in.