Je shop heeft standaard ondersteuning voor Google Analytics.

Je kunt de gegevens hiervoor ingeven in je backoffice via het menu Configuratie Algemeen, tabblad 'Zoekmachine & Maps'. Het onderdeel heet 'Google Analytics UACCT nummer'.

Indien je nog geen UACCT nummer hebt, dan kun je die aanvragen via https://analytics.google.com/analytics/web/. Zodra de gegevens zijn ingevuld, dan wordt er automatisch een stukje code van Google op de bedanktpagina geplaatst na het plaatsen van een bestelling die de orderopvolging verzorgt.

Gebruik maken van Google Tag Manager kan ook. Ook hier hebben we standaard ondersteuning voor. Je activeert de tag manager via het menu Configuratie Algemeen, tabblad 'Zoekmachine & Maps'. Het onderdeel heet 'Google Tag Manager Container ID'. Het container ID kun je aanvragen via https://tagmanager.google.com/?hl=nl#/home mocht je die nog niet hebben.

Gebruik van de tag manager is volgens ons te prefereren boven Google Analytics, omdat tag manager meer informatie verzamelt, maar wij laten die keuze verder natuurlijk bij jou.

Op https://support.google.com/tagmanager/?hl=nl#topic=3441530 kun je overigens uitleg vinden over tag manager.