Instellen binnen de webshop

De vernieuwde cookiemelding-add-on is nu volledig bijgewerkt om aan de laatste privacyregelgeving te voldoen, inclusief de GDPR, de Digital Markets Act (DMA), en Google's Consent Mode versie 2. Deze add-on biedt een alles-in-één oplossing voor het beheren van toestemmingen van gebruikers. Dit maakt het voor eigenaren van webshops eenvoudiger om aan de strenge eisen van gegevensbescherming en privacy te voldoen.

Na het inschakelen van de cookiemelding-add-on heb je de mogelijkheid om de standaardteksten aan te passen. Dit doe je via 'Add-ons > Cookiemelding'.

Voor je gemak zijn deze teksten al vooraf ingevuld, ook in andere talen dan het Nederlands, zodat je direct aan de slag kunt.

Instellen binnen de Google Tagmanager

Om Consent Mode in te stellen binnen Google Tag Manager, volg je deze stappen. Dit zorgt ervoor dat je website voldoet aan de cookie-voorkeuren van je bezoekers. Voor optimale nauwkeurigheid is het raadzaam een SEO-specialist te raadplegen.

1. Activeer de Cookie-Add-On in Google Tag Manager
    Zorg ervoor dat de cookie-add-on is geactiveerd in Google Tag Manager. Dit zorgt ervoor dat de consent mode-parameters (zoals ad_storage, analytics_storage, en meer) correct worden doorgegeven.

2. Navigeer naar 'Admin' en 'Containerinstellingen'
    Ga binnen Google Tag Manager naar het gedeelte 'Admin' en selecteer 'Containerinstellingen'. Hier activeer je de optie 'Enable consent overview'.

3. Pas Tags Aan
    Ga naar het gedeelte 'Tags'. Rechtsboven vind je het schildicoon 'Consent Overview'. Klik hierop om een nieuw scherm te openen waar je tags kunt aanpassen aan de consent mode-parameters.

4. Bewerk Consent Instellingen
    Google herkent meestal zelf welke tags bepaalde parameters nodig hebben. Selecteer alle relevante tags en klik op 'Edit Consent Settings'. Kies voor 'No additional consent required' als je geen specifieke aanpassingen nodig hebt. Voor specifieke aanpassingen, selecteer de gewenste niveaus van consent.

Belangrijk:

• De consent mode-parameters kunnen de waarden 'granted' of 'denied' hebben, afhankelijk van de cookie-voorkeuren van de gebruiker.
  • In de meeste gevallen is 'No additional consent required' voldoende, maar controleer dit altijd zorgvuldig.

Dit stappenplan helpt je bij het correct instellen van Consent Mode in Google Tag Manager. Voor de beste resultaten, overweeg een specialist te raadplegen.