De filtermodule add-on activeert binnen de artikelweergave een kader met opties waarmee de klant artikelen kan filteren op allerhande opties. Er kan worden gefilterd op prijs, merk, artikelopties en artikelkenmerken alsmede op een categorie filters die exclusief voor filterdoeleinden in het leven is geroepen.

Activatie

Voordat je de add-on kunt gebruiken moet je deze eerst activeren. Dat doe je door in je backoffice, bovenaan, op Add-ons te klikken. In het overzicht van alle add-ons kies je voor de Filter module add-on. Vul op het volgende scherm vervolgens rechts onderin je naam in en klik op "Activeren". Activatie gebeurt automatisch. Je kan de add-on dus direct configureren en gebruiken. Configuratie van add-on kan via het menu Add-ons > Filter module.

Configuratie

Één van de configuratiemogelijkheden is de Plaats van het filter. Hier kun je kiezen of je het optiekader aan de Linker- of rechterkant of boven de artikelen wilt plaatsenWanneer je de eerste mogelijkheid hebt gekozen dan kun je via Website uiterlijk > Boxen de daadwerkelijke keuze maken of je de filtermodule aan de linker- of aan de rechterkant wilt plaatsen door het onderdeel Add-on:Filters te slepen naar de linker- danwel de rechter kolom. Wanneer je voor de tweede mogelijkheid bent gegaan dan komen de filteropties bovenaan de artikelweergave te staan.

Filtermogelijkheden

Verder kun je aangeven van welke filtermogelijkheden je gebruik wilt maken. Standaard worden de filters prijzen en merken getoond. Heb je nog geen merken of wil je meer merken toevoegen, dan kun je dat doen via Catalogus > Merken. Daarna kun je op iedere artikelpagina het artikel koppelen aan het bijbehorende merk. Andere mogelijkheden zijn zoals gezegd artikelopties, kenmerken en filters.

Filters zijn speciaal in het leven geroepen om filtering mogen te maken op zaken die niet voor de klant zichtbaar zijn. Artikelopties zijn voor de klant zichtbaar in de vorm van een keuzebuttons en kenmerken zijn voor de klant zichtbaar in de vorm van een kenmerkentabel op de artikelinformatiepagina en een quickview, maar filters zijn dus alleen zichtbaar in het filter. Filters werken verder hetzelfde als artikelopties. Je vindt de filters onder het menu Catalogus.

Kleuren

Bij artikelopties en filters is het mogelijk om een zogenoemde kleurcode in te geven. Wanneer hier gebruik van wordt gemaakt dan kun je via de optie activeer kleurweergave deze kleuren tonen in een speciale kleurweergave. Normaal gesproken worden alleen de kleurnamen getoond.

Veel gestelde vragen:

Vraag:

Ik zie het filter niet terug op de voorkant van de website.

Antwoord:

Het filter kan op 2 manieren worden weergegeven namelijk boven de artikel of in de linker- of rechterkolom. Dit laatste is te bewerkstelligen door de box filter aan te schakelen onder website uiterlijk boxen. Wanneer het filter nog steeds niet te zien is kan het zijn dat het linker- of rechterkolom uit staat op bijvoorbeeld het artikeloverzicht.