POS add-on activeren

Voordat je de add-on kunt gebruiken moet je deze eerst activeren. Dat doe je door in je backoffice, bovenaan, op Add-ons te klikken. In het overzicht van alle add-ons kies je voor de Shoptrader POS add-on. Vervolgens vul je op het volgende scherm rechts onderin je naam in en klik je op "Activeren".

Shoptrader POS

Shoptrader POS is een kassasysteem met alle basisfunctionaliteit om een bestelling in je winkel te verwerken. Shoptrader POS kan op een tablet of op een laptop worden gebruikt en er kan een scanner en een pin-terminal op worden aangesloten. Je klant kan afrekenen met de volgende betaalmethoden: contant, pin of via een QR code. Shoptrader kan in samenwerking met Pay een pin-terminal leveren, maar uiteraard kun je ook een eigen pin-terminal gebruiken.

Gebruik

• Maak een klant aan in je backoffice met de gegevens die je wenst te gebruiken als standaard klant voor POS.
  • Ga naar Add-ons > POS
  • Vul hier het klantnummer (ID) van de klant in bij 'standaard POS klant'.
  • Voeg je IP-adres toe aan de POS IP whitelist. Alleen ip-adressen in de whitelist kunnen de POS benaderen.
  • Om gebruik te kunnen maken van de Pay.nl QR betaalmethode kun je contact opnemen met Shoptrader.
  • Om gebruik te kunnen maken van pintransacties (Pay.nl In-store Payments) dien je een pin terminal ID en een SL-nummer in te vullen. Je kunt deze gegevens vinden in de admin omgeving van Pay. Ga daar naar het tabblad "Beheren" en klik op "Diensten".

Wanneer POS actief is kan je deze benaderen via http://DOMEINNAAM.NL/pos/ (vervang DOMEINNAAM.NL met je eigen domeinnaam). Shoptrader POS is direct ge├»ntegreerd in de webwinkel. Een order via POS wordt dus zichtbaar in de backoffice van je webwinkel. Ook voorraden worden automatisch bijgewerkt.

POS in combinatie met een scanner

Om POS te combineren met een scanner heb je natuurlijk een scanner nodig. Shoptrader kan in samenwerking met Pay.nl de Datalogic QuickScan I QBT2131 leveren, maar in feite kan iedere scanner worden gebruikt. De scanner wordt namelijk gebruikt als toetsenbord input device (HID).

• Controleer of de scanner is opgeladen voordat je begint.
  • Indien gebruik wordt gemaakt van bluetooth, zet dan bluetooth aan op het apparaat waar je de scanner mee wilt verbinden.
  • Zorg ervoor dat je scanner zichtbaar is voor je apparaat. Bekijk in de handleiding van de scanner hoe je dit doet. In het geval van de QuickScan kun je dit op blz. 12 van de handleiding terugvinden (scan de Link to PC in HID barcode).
  • Als er wordt gevraagd om een pincode; Zoek in je handleiding naar pincode. Scan dan de barcode waarbij staat pincode. Als je dan een piep hoort, verwacht het apparaat dat je een pincode gaat geven. Zoek in je handleiding naar barcodes met cijfers. Scan een voor een de barcodes om een code te krijgen van 4 nummers. Meestal is dit 0000 of 1234. Scan de barcode die aangeeft "Exit ...pincode".
  • Zodra de link is gelegd tussen de scanner en het apparaat is de scanner klaar voor gebruik. Open de Shoptrader POS app en navigeer naar de zoekbalk. Als je nu een artikel scant, wordt deze automatisch ingevoerd in de zoekbalk.
  • Je scanner is nu gelinkt aan het POS systeem van Shoptrader.

Wil je gebruik maken van een pin terminal of heb je nog vragen over Shoptrader POS in het algemeen? Neem dan contact op via sales@shoptrader.nl