In de Shoptrader backoffice onder 'Add-ons' > 'Mailchimp' kan je je Mailchimp gegevens invoeren.

Je dient allereerst:

1- Jouw Mailchimp Api en List ID in te voeren, je kan deze vinden door binnen Mailchimp te navigeren naar: 'Account         (rechtsboven)' > 'Extras' > 'Api Keys', hier druk je op "Create A Key"

2- Jouw Widget Id in te voeren, je kan deze vinden in de mc.js script (blauw background in de voorbeeld hieronder ).

<script id="mcjs">!function(c,h,i,m,p){m=c.createElement(h),p=c.getElementsByTagName(h)[0],m.async=1,m.src=i,p.parentNode.insertBefore(m,p)}(document,"script","https://chimpstatic.com/mcjsconnected/js/users/d9ebd71324133e5596c111ee3/3a4c494a1e8bf0dc4a168978.js");</script>

Via 'Lists' > 'Create List' kan je een lijst aanmaken.

De eerste keer moet je al jouw nieuwsbriefleden overzetten naar Mailchimp, dit werkt als volgt:
Shoptrader backoffice: 'Tools' > 'Gegevens exporteren', hier exporteer je de nieuwsbriefleden.

Open dit bestand in bijvoorbeeld MS Excel of Open Office Calc.

Selecteer hierin alles behalve de eerste regel (dit zijn namelijk de kolom namen).

Mailchimp:
1. Druk op "Lists" en druk vervolgens op het pijltje bij jouw aangemaakte lijst.

2. Kies hier voor "Import".
3. Copy/Paste from Excel

4. Plak de gekopieerde gegevens

5. Import list
6. Geef de kolommen de volgende namen: | Email address | First Name | Last Name | (sla eventuele verdere kolommen over).
Klik vervolgens op "Complete Import"

Vervolgens kan je via 'Settings' > 'List name and defaults' jouw "List ID" achterhalen.

Daarnaast raden wij aan de Mailchimp Inschrijfbox te activeren via 'Website uiterlijk' > 'Boxen beheren'.