Facebook Pixel is een stukje code dat je aan jouw website kunt toevoegen om het gedrag van jouw websitebezoekers te meten en om gerichte advertenties te kunnen tonen aan mensen die al interesse hebben getoond in jouw producten of diensten. Door het plaatsen van de Facebook Pixel op jouw website, kun je gegevens verzamelen over het gedrag van jouw bezoekers, zoals welke pagina's zij bezoeken en welke acties zij uitvoeren. Deze gegevens kun je vervolgens gebruiken om gerichte advertenties te tonen op Facebook en Instagram.

Na het activeren van deze add-on kan je de configuratie afronden door de volgende stappen te doorlopen:

1. Ga naar Add-ons > Facebook Pixel.
  2. Vul de Pixel Id en Track ID velden in. Deze gegevens vind je in jouw Facebook Account.
  3. Klik na het invoeren van deze gegevens op "Opslaan" rechtsboven in de backoffice om de pixel te koppelen.