Om veilig te kunnen e-mailen zonder dat e-mail in de spam belandt, moeten er enkele instellingen worden aangepast.

De e-mailafzender moet overeenkomen met het domein.

Je e-mailadres van de afzender, dat geregistreerd staat in de backoffice onder 'Configuratie -> Bedrijfsinformatie -> E-mailinformatie -> Afzender e-mailadres', moet overeenkomen met je domeinnaam. Bijvoorbeeld, als je domeinnaam test.com is, zou je afzender e-mailadres naam@test.com moeten zijn.

DNS moet worden aangepast wanneer het domein niet in het beheer is van Shoptrader.

Je domein moet geverifieerd zijn in onze e-mailhostingsystemen. Wanneer je domein door Shoptrader wordt gehost, hoef je niets te doen voor dit proces.

Wanneer je jouw domein zelf beheert, moet je de DNS-gegevens aanpassen. Je kunt de volgende CNAME-records toevoegen

• em580031.jouwdomein.nl | return.smtp2go.net
  • s580031._domainkey.jouwdomein.nl | dkim.smtp2go.net
  • link.jouwdomein.nl | track.smtp2go.net

Wanneer je dit hebt doorgevoerd, kun je een controle uitvoeren door naar de backoffice te gaan onder 'Configuratie -> Bedrijfsinformatie -> E-mailinformatie -> E-mail verifiëren'. Hier kun je op de knop 'E-mail verifiëren' klikken. Let wel op dat DNS-wijzigingen enige tijd in beslag kunnen nemen.