Het aanmaken van een nieuwe e-mail adres

• Ga naar https://shoptrader.email:2222/ en log in met de gegevens die wij hebben verstuurd via e-mail met als onderwerpregel "Uw e-mailaccount van (domein) is klaar voor gebruik".
  • Klik vervolgens op "E-mail Accounts" en daarna op "Create mail account".
  • Vul bij "Username" het gewenste e-mailadres in, bijvoorbeeld info@domein.nl. Kies een wachtwoord en laat de velden "Email Quota" en "Send Limit" ongewijzigd.
  • Na het klikken op "Create" is het e-mailadres aangemaakt. Houd er rekening mee dat het tot 5 minuten kan duren voordat het e-mailadres actief is.

Inloggen op de webmail

Bezoek https://shoptrader.email/appsuite/ en log in met het e-mail adres en wachtwoord wat je hebt aangemaakt.

Het configureren van het e-mail adres in Outlook

Om je e-mailadres in Outlook in te stellen, volg je deze eenvoudige stappen:

1. Open Outlook: Start het Outlook-programma op je computer.
2. Ga naar Accountinstellingen: Klik op het tabblad 'Bestand' in de linkerbovenhoek van het scherm. Hier vind je een overzicht van je account. Klik op 'Accountinstellingen' en nogmaals op 'Accountinstellingen' in het uitklapmenu.
3. Nieuw Account Toevoegen: In het venster 'Accountinstellingen' klik je op 'Nieuw'. Dit start de wizard om een nieuw e-mailaccount toe te voegen.
4. Voer je E-mailgegevens in: Volg de instructies op het scherm. Je wordt gevraagd om je naam, het nieuwe e-mailadres, en het wachtwoord voor dat e-mailadres in te voeren. Outlook probeert dan automatisch je e-mailinstellingen op te zoeken en in te stellen.
5. Voltooi de Setup: Volg de verdere instructies op het scherm. Als alles goed is ingevuld, zal Outlook verbinding maken met je e-mailserver en je account instellen. Je krijgt een bevestiging te zien als het account succesvol is toegevoegd.
6. Sluit de Wizard: Na de bevestiging kun je de wizard sluiten en terugkeren naar je Outlook-mailbox. Je nieuwe e-mailadres is nu ingesteld en klaar voor gebruik.