Indien je gebruik maakt van Shoptrader Payments, dan kun terugbetalingen verrichten rechtstreeks vanuit de backoffice van je shop. Dit werkt als volgt:

• Ga naar de backoffice van je shop
  • Ga naar Orders > Orders en klik de order aan waarvoor je een terugbetaling wil verrichten
  • Druk op de knop Terugbetaling
  • Vul het bedrag in dat je wilt terugbetalen
  • Optioneel kun je een verwerkdatum selecteren. Laat je deze leeg dan wordt de terugbetaling direct uitgevoerd.
  • Optioneel kun je een beschrijving invoeren. De klant ziet deze beschrijving dan op het bankafschrift. Let op: in de meeste gevallen is de maximum lengte van de beschrijving 32 karakters. Een terugbetaling met een te lange beschrijving kan worden afgewezen door Shoptrader Payments.
  • De voortgang van de terugbetaling kun je volgen via het tabblad Betalingen in de desbetreffende order.

Een terugbetaalverzoek kan worden afgewezen door Shoptrader Payments. Indien dit gebeurd, dan wordt de reden daarvoor vermeld. De meestvoorkomende reden voor het niet kunnen indienen van een terugbetaalverzoek is het niet voldoende aanwezig zijn van saldo op de Shoptrader Payments rekening, bijvoorbeeld omdat het door de klant betaalde bedrag al is uitbetaald.

Boeksaldo verhogen

Stel dat je een restitutie wil doen maar je boeksaldo is te laag, dan is het niet wenselijk om te wachten totdat het boeksaldo weer toereikend is. Je kan dan jouw boeksaldo ophogen met het door jou gewenste bedrag door middel van een iDEAL, overboeking of Bancontact betaling. Om jouw boeksaldo op te hogen, voer je de volgende stappen uit:

•             Ga in het Admin Panel naar het tabblad Merchant » Facturen (Clearing) https://admin.pay.nl/balance.

•             Bij 'Status' zie je het veld Boeksaldo Afbeelding: Boeksaldo bekijken met daarachter de link 'Storten'.

•             Klik op de link 'Storten'. Er wordt nu een nieuwe pagina weergegeven Afbeelding: Boeksaldo ophogen.

•             Vul bij Bedrag het bedrag in euro's in dat je wil ophogen.

•             Selecteer bij Betaalmethode de gewenste betaalmethode waarmee je het bedrag wil ophogen.

•             Klik op de knop 'Toevoegen' onderin het scherm om de betaling te starten en jouw boeksaldo op te hogen.

Let op: Bij een betaling via iDEAL en Bancontact zal jouw boeksaldo direct worden opgehoogd. Als je kiest voor overboeking kan dit 1 tot enkele werkdagen duren, afhankelijk van de verwerkingssnelheid van de bank.