Er zijn allerhande scripts, widgets, cookiebars, enzovoorts op het Internet beschikbaar. Wij bieden de mogelijkheid om deze scripts in het Shoptrader systeem te plaatsen door gebruikmaking van de Google Tag Manager. Hier leggen we uit hoe je dit doet.

Instellingen bij Shoptrader

Allereerst dien je Google Tag Manager aan te vragen. Voor hoe je dit doet verwijzen we je graag door naar de hulppagina van Google: https://support.google.com/tagmanager/answer/6103696?hl=nl. Nadat het aanmaken van een account is gelukt ontvang je van Google een Container ID. Doe vervolgens dit:

• Ga naar de backoffice van je shop.
  • Ga naar Configuratie > Algemeen en klik op het tabblad Zoekmachine & Maps.
  • Ga naar Google Tag Manager Container ID en vul het ID van Google in.
  • Klik op Opslaan.
  • De Google Tag Manager wordt nu op iedere pagina ingeladen.

Instellingen bij Google

Doe het volgende om bij Google het script, widget of cookiebar te plaatsen:

• Ga naar https://tagmanager.google.com/
  • Klik op Tags.
  • Klik op Nieuw.
  • Klik op Tagconfiguratie.
  • Klik op Aangepaste HTML.
  • Kopieer het gewenste script in het daarvoor bestemde invulveld.
  • Geef eventueel bij Triggers aan op welke pagina's het script moet verschijnen.
  • Klik op Opslaan.
  • Het script wordt nu ingeladen.

Veel gestelde vragen

Vraag

Hoe kan ik zien of de Google Tagmanager werkt op mijn webshop?

Antwoord

Installeer de Tag Assistent voor Google Chrome. Deze kun je hier vinden https://chrome.google.com/webstore/detail/tag-assistant-legacy-by-g/kejbdjndbnbjgmefkgdddjlbokphdefk?hl=nl

Controleer hiermee je webshop wanneer je de Google Tag Manager Container ID hebt ingevuld.

Vraag

Ik heb de Google Tag Manager Container ID netjes ingevuld maar zie toch nog een foutmelding in de Tag Assistent.

Antwoord

Controleer goed of je geen spatie hebt me gekopieerd bij het invullen de van Google Tag Manager Container ID. Controleer ook goed of je de Tag heeft gepubliceerd (verzonden) binnen de Tagmanager omgeving.