Met Shoptrader kun je een WhatsApp-knop toevoegen aan je webshop waarmee klanten direct kunnen chatten met jouw klantenservice. Dit is een handige manier om snel vragen te beantwoorden en klanten te helpen bij het afronden van hun bestelling.

Het instellen van de WhatsApp-knop is heel eenvoudig:

• Ga naar de backoffice van de shop.
  • Ga naar Configuratie > Algemeen en klik op het tabblad Social Media.
  • Zet 'WhatsApp knop tonen' op 'Aan'.
  • Vul bij 'WhatsApp nummer' het telefoonnummer in dat je voor WhatsApp wilt gebruiken.
  • Klik op Opslaan.
  • Na het voltooien van deze stappen wordt de WhatsApp-knop automatisch weergegeven op je webshop. Jouw klanten kunnen nu gemakkelijk contact opnemen met je klantenservice via WhatsApp.

Let op: omdat WhatsApp een Amerikaans bedrijf is moet het telefoonnummer ingegeven worden in internationaal formaat. Dus: +<landcode><telefoonnummer zonder eerste nul>. Bijvoorbeeld +31206242439.