Het kan in sommige browsers voorkomen dat wanneer je iets aanpast in de backoffice van jouw webwinkel dat het niet gelijk aangepast wordt op de voorkant van de webwinkel.

Wij noemen dit een caching probleem. De browser slaat namelijk de website continu op in de geschiedenis om deze sneller te kunnen inladen elke keer als je deze website bezoekt. Nu wil het wel eens voorkomen dat de "oude" instellingen ingeladen worden terwijl je net een aanpassing hebt gedaan.

Snelle oplossing: Hard Refresh

Windows

In plaats van te moeten wachten kan je op een Windows PC simpelweg de volgende toetsencombinatie indrukken om de pagina te verversen: CTRL + F5.
De website ververst nu en de nieuwe gegevens worden opgehaald.

Apple / macOS

Voor Mac (Apple) geldt er een andere toetsencombinatie namelijk: option⌥ + cmd⌘ + of command  + R

Browsercache legen

Het kan zijn dan alleen een refresh van de pagina niet werkt. In dat geval kan de browsercache geleegd worden om de pagina volledig opnieuw te kunnen inladen.

Windows

Browsercache legen op een pc:

Bekijk oplossing voor verschillende browsers op pc

Apple / macOS

Browsercache legen op een mac:

Bekijk oplossingen voor verschillende browsers voor Mac

Voor telefoons geldt weer een andere mogelijkheid tot het wissen van cache:

iPhone / iOS

Als je gebruik maakt van Safari, kan je de browsegegevens verwijderen door achtereenvolgens naar Instellingen en Safari te gaan. Wanneer je nu iets verder naar beneden veegt zie je vanzelf de optie Wis geschiedenis en websitedata staan, tik hierop om de betreffende data te wissen.

Android

Klik op menu in de rechter bovenhoek van de browser.
Klik op Instellingen.
Klik op Privacy en beveiliging
Klik op Cache wissen
Klik op OK