Je ontvangt veel spam maar je weet niet goed waar het vandaan komt. Hieronder leggen wij uit wat de mogelijkheden en oplossingen zijn:

1. Waar komt de spam vandaan?

Spam komt voornamelijk bij je binnen via open contactopties zoals:

- Een contactformulier
- Een openbaar mailadres

Let hierbij goed op dat je jouw gegevens niet zomaar online zet, aangezien dit je een makkelijk doelwit maakt voor spambots.

2. Wat kan ik doen om spam te voorkomen?

- Zorg dat je jouw gegevens niet zomaar openbaar maakt

Laat jouw klanten je zoveel mogelijk benaderen via een contactformulier, zodat jouw e-mailadres niet openbaar op de website staat. Een telefoonnummer weergeven is natuurlijk naar eigen keuze prima, aangezien een spambot hier geen gebruik van maakt.

- Een verbeterde beveiligingscode bij uw contactformulieren

Sinds enige tijd is het nu ook mogelijk om een reCAPTCHA in te stellen*.
*Indien je geen google account heeft kan je deze hier aanvragen.

reCAPTCHA is een beveiligingscode die uit zichzelf niet herkent kan worden door een spambot. Uiteraard betekent dit niet dat je nooit meer spam zult ontvangen, maar het verminderd de kans aanzienlijk. Google reCAPTCHA is volledig gratis om te gebruiken!

3. Je stelt reCAPTCHA als volgt in:

1. Ga naar https://www.google.com/recaptcha/admin/create en klik op de button Admin Console.
2. Hier zie je onderstaand scherm. Kies hier voor reCAPTCHA v2.
3. Je vult hier jouw eigen domeinnaam in. Invulvoorbeeld: shoptrader.nl.
Je kunt nu akkoord gaan met de voorwaarden en op Verzenden klikken.
4. Je ziet nu 2 zogenaamde API sleutels. Je plaatst deze in jouw backoffice onder Configuratie -> Algemeen -> Configuratie -> Google reCaptcha op de corresponderende plekken.