Artikel kenmerken worden vaak gebruikt om kenmerken te koppelen aan (vaak) technische producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kamer lamp. Zaken zoals Materiaal, Energieverbruik, Fabrikant, Max vermogen etc. dienen daarbij aangegeven te worden.

Hieronder leg ik uit hoe je artikel kenmerken kunt aanmaken en deze kunt koppelen aan jouw producten:

Ga naar Catalogus > Artikel Kenmerken

Voeg een nieuw kenmerk toe (bijvoorbeeld) Fabrikant en klik op "Toevoegen".

Vervolgens klik je op het plus (+) icoontje voor het artikel kenmerk en voeg je een artikel kenmerk waarde toe (bijvoorbeeld) Philips, klik op "Waarde toevoegen".

Als je alle kenmerken met waardes hebt toegevoegd ga je naar het desbetreffende artikel toe waar de kenmerken aan toegevoegd moeten worden.

Klik op het tabblad Kenmerken, waarna je eerst de Optie zelf selecteert en daarna de waarde koppelt aan het product.