Voor veel betaalmethodes wordt aan de kant van de betaalprovider commissie ingehouden. De kosten variëren van enkele dubbeltjes tot een percentage van de omzet. Je kan ervoor kiezen om deze kosten zelf op je nemen en deze bijvoorbeeld te verwerken in de verkoopprijzen van je artikelen. Je kan er echter ook voor kiezen om transparant te zijn naar je klanten en de commissie door te berekenen aan de klant. Je doet dit als volgt:

• Ga naar de backoffice van je shop
  • Ga naar Configuratie > Algemeen
  • Ga naar het tabblad Betaalinformatie
  • Ga naar Commissie betaalmethode
  • Kies de betaalmodule waarvoor je commissie wilt instellen
  • Vul desgewenst een titel in. Klanten zien deze titel in de checkout staan naast het commissiebedrag.
  • Selecteer of je een percentage van het subtotaal in rekening wilt brengen (percentage) of een vast bedrag (fixed).
  • Vul het gewenste bedrag of percentage in.
  • Met het plusje kun je nieuwe commissieregels toevoegen.