Je kunt Voorraadbeheer aan- of uitzetten via Configuratie -> Algemeen -> Voorraadinformatie -> Voorraadbeheer aan/uit. Op dezelfde plaats kun je ook de volgende aan voorraadbeheer gerelateerde instellingen configureren:

• Afboeken voorraad bij verkoop artikel: schakel dit in om automatisch de voorraad van een artikel te verlagen na verkoop.
  • Afboeken voorraad bij verkoop digitaal artikel: schakel dit in om automatisch de voorraad van een digitaal artikel te verlagen na verkoop.
  • Toestaan afrekenen bij onvoldoende voorraad: schakel dit in om klanten te laten afrekenen wanneer er niet genoeg voorraad is om het artikel uit te leveren. De klant krijgt een melding dat het artikel wordt nageleverd. Schakel dit uit om afrekenen niet toe te staan.
  • Artikelen offline zetten bij voorraad <= 0: Artikelen worden automatisch offline gezet zodra de voorraad 0 is.
  • Artikelen automatisch online zetten bij voorraad > 0: Artikelen worden automatisch online gezet zodra de voorraad weer meer dan 0 is.

Let op: Artikelen worden alleen automatisch online of offline gezet wanneer de voorraad wordt aangepast via het voorraadmutatiesysteem. Dit betekent dat wanneer een klant een order plaatst, wanneer een order wordt geannuleerd, of wanneer een order in de backoffice wordt verwijderd, de voorraad handmatig moet worden bijgewerkt om de status van het artikel online of offline te wijzigen.