SendCloud is een geavanceerd verzendplatform dat het verzendproces voor je optimaliseert. Met SendCloud kun je eenvoudig verzendlabels creëren, op verzendkosten besparen en diverse vervoerders vergelijken en kiezen. Ook biedt het je de mogelijkheid om de verzendstatus van je pakketten in real-time te monitoren en je klanten automatisch op de hoogte te houden met verzendbevestigingen en trackinginformatie.

Shoptrader heeft een geïntegreerde ondersteuning voor SendCloud in haar software. Om het meeste uit deze module te halen, raden we je aan de volgende stappen te volgen voor de configuratie van SendCloud:

1. Maak een account aan bij SendCloud via https://panel.sendcloud.sc. Als je al een account hebt, kun je deze stap overslaan.

2. Log in bij SendCloud via https://panel.sendcloud.sc en klik rechtsboven op het tandwiel-icoontje voor de instellingen.

3. Kies aan de rechterkant van het menu voor 'Integraties' en scroll naar beneden totdat je de Shoptrader koppeling ziet.

4. Klik op 'Koppelen' en vul de naam in van de koppeling (bijvoorbeeld: Webshop Shoptrader).

5. Zet het vinkje aan bij "Webhook feedback ingeschakeld" en vul bij 'Webhook URL' het volgende in: https://domeinnaam.nl/stApp/exchange/sendcloud, waarbij je 'domeinnaam.nl' vervangt door je eigen domeinnaam.

6. Kies vervolgens (indien gewenst) de servicepunten door het vinkje bij 'Servicepunten' aan te zetten.

7. Klik op 'Opslaan', waarna de publieke en geheime sleutels tevoorschijn komen.

8. Kopieer deze sleutels en plak ze in de backoffice van je webwinkel bij Shoptrader onder: "Add-ons > SendCloud > Publieke en geheime sleutel".

9. In dit zelfde scherm kun je nog een aantal instellingen wijzigen, zoals het automatisch doorsturen van orders naar SendCloud en het gebruik van standaard gewicht.

10. Om de installatie af te ronden, dien je SendCloud nog te koppelen aan je verzendmethodes. Dit doe je onder: "Modules > Verzendmodules".

11. Kies de verzendmodules waar je SendCloud aan wilt koppelen en wijzig deze. Ga naar: Koppelen met externe dienst en koppel SendCloud.

12. Test het bestelproces om te controleren of alles goed werkt. Mocht je nog vragen hebben of problemen ondervinden, neem dan contact met ons op via het ticketsysteem.

We hopen dat je met deze stappen gemakkelijk en snel aan de slag kunt met SendCloud!