De bezorg- en afhaaldatum add-on bied de mogelijkheid om de klant een datum en tijd te laten kiezen waarop de bestelling respectievelijk bezorgd of afgehaal wordt. Na activate vind je de instellingen voor deze add-on onder Add-ons  > Bezorgdatum. De volgende onderdelen zijn daar zichtbaar:

Tabblad Algemeen:

• Tijden weergeven. Hier kan je bepalen of er een tijd achter de kalender zichtbaar is waarop de klant de tijd van ophalen of bezorgen kan bepalen.
  • Bezorgen of afhalen. Hier kan gekozen worden of de bestelling bezorgt of afgehaald dient te worden. LET OP: Je kunt alleen van één optie tegelijkertijd gebruik maken.
  • Aantal te selecteren dagen (Hier kan je aangeven hoeveel dagen vooruit de klant een bezorging of afhaal moment kan inplannen.)
  • Cut-off time. De tijd tot wanneer klanten een bestelling kunnen plaatsen.

Tabblad Openingstijden:

• Hier kun je aangeven op welke dagen de winkel open is.

Tabblad Levertijden:

• Hier kun je aangeven binnen hoeveel dagen de bestelling kan worden geleverd.

Nadat bovenstaande gegevens zijn ingegeven dient de bezorgdatum add-on te worden gekoppeld aan één of meerdere verzendmodules. Dit kan op de volgende manier:

• Ga naar Modules -> Verzendmodules
  • Selecteer de gewenste verzendmodule en klik op Wijzig.
  • Selecteer bij het onderdeel Koppel met externe dienst de optie 'Bezorgdatum'
  • Klik op Opslaan
  • De klant ziet nu een datum selectiebox in het afrekenproces