Het is mogelijk om je producten in te laden bij Facebook om daarna in te stellen voor Instagram Shopping. In deze handleiding zal stap voor stap worden uitgelegd wat je daarvoor moet doen.

Stap 1

Standaard staat de optie, om alle artikelen in de feed te tonen, aan. Dit kun je terugvinden in je backoffice onder Add-ons -> Instagram Feed. Wil je dit liever per artikel bepalen of dit moet worden opgenomen in de Instagram feed dan kan dat onder Catalogus > Categorieën en Artikelen > Wijzig Artikel. Onder de tab Feeds kun je daar op ja of nee klikken.

De volgende waarden dienen verplicht ingevuld te worden bij het artikel in je backoffice:

• Beschrijving
  • Afbeelding. Dit is automatisch de eerste afbeelding van het artikel. Deze afbeelding dient minimaal 600 x 600 pixels te zijn en maximaal 1200 x 630 pixels
  • Merknaam

Stap 2

Controleer eerst of je een Facebook business- en zakelijke Instagram account hebt voordat je verder gaat met deze stap. Ga naar Catalogi op business.facebook.com  en voer de volgende URL in: http(s)://DOMEINNAAM.NL/addons/multifeed/feed.php?supplier=instagram (vervang DOMEINNAAM.NL met je eigen domeinnaam).

Stap 3

Maak een nieuwe catalogus aan op business.facebook.com. Hier komt de feed vanuit Shoptrader in waardoor het mogelijk wordt de artikelen over te zetten naar Facebook. Kies bij het aanmaken van de catalogus voor E-commerce. Laat "Productinformatie uploaden" zoals het is en geef je catalogus een naam. Daarna klik je op Catalogus weergeven en kies je voor de optie "Instagram Shopping" en "Use Data Feeds".

Stap 4

Hier krijg je de mogelijkheid om aan te geven wanneer je feed moet worden verwerkt. Je kunt kiezen voor eenmalige import, dagelijks import of elk uur bijwerken. Onder "Voeg een URL voor een gegevensoverzicht toe" vul je de URL van je feed in (http(s)://DOMEINNAAM.NL/addons/multifeed/feed.php?supplier=instagram).

Stap 5

In deze stap ga je je zakelijke Instagram account koppelen. Ga terug naar de catalogus die je hebt aangemaakt, klik op "Profiel koppelen" en doorloop de stappen. Het kan enkele dagen duren voordat het account is goedgekeurd als zakelijk account.