Bij veel betaalmethodes wordt aan de kant van de betaalprovider commissie ingehouden. De kosten variëren van enkele dubbeltjes tot een percentage van de omzet. Je kunt ervoor kiezen om deze kosten zelf te dragen en bijvoorbeeld te verwerken in de verkoopprijzen van je artikelen. Je kunt er echter ook voor kiezen om transparant te zijn naar je klanten en de commissie door te berekenen aan de klant. Dit doe je als volgt:

• Ga naar de backoffice van je shop.
  • Klik op Configuratie en vervolgens op Algemeen.
  • Klik op het tabblad Betaalinformatie.
  • Zoek naar Commissie betaalmethode en selecteer de betaalmodule waarvoor je commissie wilt instellen.
  • Voer desgewenst een titel in. Klanten zien deze titel naast het commissiebedrag in de checkout.
  • Kies of je een percentage van het subtotaal (percentage) of een vast bedrag (fixed) in rekening wilt brengen.
  • Voer het gewenste bedrag of percentage in. N.B. Vul alleen het bedrag in en geen valutatekens of percentagetekens.
  • Klik op het plusje om nieuwe commissieregels toe te voegen.
  • Klik op Opslaan.